GOD PÅSKE FRA HEDDA OG JULIEN

Altså, det er bare å glede seg! Hos Hedda og Julien i konditoravdelingen har det vært påske en stund allerede. Sjokolade fra Valrhona smeltes, kjeks så hjemmelaget som du får dem – med ekte smør, dyppes i den varme sjokoladen. Tursjokoladen til påskeskituren blir til!

Masse sjokolade må smeltes, for det skal lages både marsipan og påskeegg, i ekte påskefarger. Den hvite sjokoladen har blitt rosa for anledningen, mørk sjokolade og melkesjokolade kjenner de fleste. Den lysebrune, eller blond som den også kalles, er roasted hvit sjokolade. Fantastisk smak: Karamell, kjeks, smør, mykt, nam… Og den gule! Det er egentlig ikke sjokolade i det hele tatt, men tørket pasjonsfrukt blandet i kakaosmør. Syrlig og fruktig i perfekt balanse med det søte. Eggene settes sammen ett etter ett og inni legges en liten sjokoladeoverraskelse.

For Julien er det viktig å fortelle at sjokoladen er av høy kvalitet. Kakaobønnene blir nøye valgt ut etter hvilken type sjokolade som skal lages, og kommer fra hele verden. En gang smakte han på en sjokolade fra Java, kakaobønnene ble dyrket i nærheten av en vulkan og sjokoladen smakte av røyk! Utrolig hva jordsmonnet har å si for smaken.

Så enten om du liker det søtt, syrlig eller bittert – det blir noe for enhver smak. Bare å starte pakkingen av tursekken!

Foto: Talor Browne