JA, VI ELSKER... MAKRONER!

Når det nærmer seg en høytid er det ingen tvil om hvor i bakeriet det er lurt å ta seg en tur: konditorihjørnet, så klart! For Julien og Hedda har startet mye før alle oss andre. Og det er ikke rart, for rundt ti tusen makroner skal bakes til 17.mai.

Det er ikke til å komme utenom at fargene skal være rød, hvit og blå, men smakene kan hende overrasker. Særlig den røde, med ganache av markjordbær og basilikum. Fire potter basilikum brukes til femten hundre makroner, og smaken, den gir minner til varme, lyse somre med markjordbær på et strå og bugnende balkongpotter med basilikum. Du trenger ikke å lengte etter sommeren lenger!

Den blå er kanskje litt mer høstlig - med ganache av blåbær i hvit sjokolade. Den hvite har en frisk smak av sitron: der det søte og det syrlige møtes i perfekt balanse. Og konsistensen, helt perfekte sprø utenpå og munnmyke som en drøm inni.  

17.mai bestillinger

Ønsker du å sikre deg disse nydelighetene til 17.mai, kan det være lurt å bestille på forhånd. Pakker på 6, 14 eller 50 kan bestilles i din stambutikk innen 13. mai, og hentes 16. mai.

På selve dagen er to av våre butikker åpne, Holtet (se åpningstider her) og Paleet (se åpningstider her). Ønsker du ferskt brød til 17. mai-frokosten, er det lurt å forhåndsbestille minst to dager før. Dette kan bestilles: lyst surdeigsbrød, landbrød, loff, sport spelt, hvit baguette, croissant, pain au chocolat, kanelbolle, rosinbolle, skolebrød og scones med sjokolade. Bestilles i en av de to nevnte butikkene.

Gratulerer med dagen!

Foto: Hedda Frederiksen