KJÆRLIGHET I BAKERIET

En liten kjærlighetshistorie foregår i bakeriet, ikke bare til bakeryrket – men også ellers for Philippe. Han har gleden av å jobbe sammen med sin kjære kone, Luminita. Selv om de jobber sammen på femte året, er de fortsatt ikke lei av hverandre. Philippe baker brød og rundt ham svinser Luminita – som elsker å holde orden og passer på at alt er rent og på plass.

Selv har Philippe jobbet her i sytten år, først på Inkognito og Briskeby og nå i Sagveien, her (nesten) all produksjon er samlet. Opprinnelig kommer han fra Belgia, men det var på hans “Tour de France” at han møtte Manu.

- Etter å ha jobbet noen i år i Belgia flyttet jeg til Paris. I seks år jobbet jeg rundt omkring i Frankrike: Fra Paris, til Lyon, Marseille, Brest, Blois og tilbake til Lyon igjen. Der møtte jeg Manu som til slutt klarte å overtale meg til å komme til Norge, forteller Philippe.

Han tenkte at han fikk prøve et år for å se om han trivdes, og siden har han vært her hos oss.

- Det jeg liker aller best med jobben er å bytte på. Variasjonen i produktene fra dag til dag. Få lov til å være kreativ og å lage noe nytt. Men jeg savner litt de franske oppskriftene, innrømmer han.

Men mange andre fordeler er det ved å jobbe som baker i Norge, og det er blant annet å ha mer fritid. For det kan jo hende at kjærligheten trenger å blomstre litt på hjemmebane også?

Foto: Hanne Prøis Kristiansen