KAFFE OG MILJØ

Det blir mye kaffeprat om dagen, men det er ikke så rart når det er så mye som skjer: Sommerferie blir det ikke på Talor, som jobber nærmest døgnet rundt for å få ut nybrent kaffe til alle butikkene. Fra i dag kan du også kjøpe med deg kaffe hjem! Kvernet akkurat slik du vil ha den, pakket i poser som er fullstendig nedbrytbare: De er laget av maisstivelse og kan kastes i matavfallet.

Foruten å være kompromissløse på kvalitet tar både Talormade og Åpent Bakeri miljøet på alvor. En rekke tiltak er satt i verk i det siste: I løpet av sommeren bannlyses engangsplast fra alle våre butikker. Pappkopper som er laget av sertifisert, resirkulert papp med belegg på innsiden av maisstivelse er bestilt og på vei. Plastsugerørene erstattes av sugerør av maisstivelse og engangsbestikk kommer i tre eller maisstivelse. Kaffebønnene som Talormade leverer kommer i bøtter, som leveres tilbake for gjenbruk. Kaffen kan med andre ord nytes med god samvittighet!

Foto: Talor Browne og Jo Straube.