KAFFE FOR ENHVER SMAK 

Du har kanskje allerede rukket å smake på den nye kaffen i butikkene våre? Vi har nå endelig vårt nye kaffesortiment på plass i alle Åpent Bakeri’s utsalgssteder. Kaffen er brent og levert av Talormade, og selv om leverandørene av kaffebønner for øyeblikket varierer, vil du alltid finne igjen kaffe i kategoriene espresso, nyansert, fruktig og kraftig. 

DAGENS KAFFE TILPASSET DIN SMAK

Bestiller du dagens kaffe får du en filterkaffe. Filterkaffen vil finnes i kategoriene nyansert, fruktig eller kraftig, og avhengig av hvilken butikk du er i vil det variere hvilken dagens kaffe som brygges. Kategoriene skal reflektere de ulike smakspreferansene til kundene, så selv om det over tid vil være variasjon innen kategoriene skal du alltid kunne finne en kaffe som passer til din smak. “Nyansert er der vi plasserer de fleste kaffene som er balanserte, komplekse og allsidig. Denne kategorien er en fin start-kaffe for de som vil utvide "kaffe-horisonten" sin men den er samtidig ikke et altfor stort sprang, så selv bestemor vil synes denne kaffen er god” forklarer Talor. Men apropos store sprang! I fruktig-kategorien vil du finne de litt mer spennende og lysbrente kaffene. Afrikansk kaffe er hovedsakelig det du vil finne i denne kategorien. Friske, sprudlende, blomstrete kaffesorter som er veldig interessante å smake på! Den siste kategorien, Kraftig, er der du vil finne den mer "tradisjonelle" kaffen. Dette er en kaffe som er mellombrent/mørkbrent og er god og rund i smaken. 

SINGLE-ORIGIN ESPESSO

Espressoen er som en vanlig espresso, litt mørkere brent enn de andre kaffene, men samtidig så brenner vi kaffe på en måte som gjør at den kan brukes veldig allsidig. Det er altså da fullt mulig å brygge espressoen som filterkaffe også. Det som skiller vår espresso fra andre er at Talormade brenner såkalt single-origin espresso. Det vil si at det ikke er en blanding med flere typer kaffebønner, men det er én type kaffe som brukes. Veldig ofte når man lager blandings-espresso så gjør man det for å bli kvitt kaffe som man har til overs, og den blir da gjerne brent ganske mørkt for å gjemme usmak. Espressoen slik Talormade brenner den er brent på en måte som gjør at den fremhever smakene i kaffen, istedet for at den bare smaker "mørk kaffe".

SIRKULASJON I KAFFEBØNNENE

“Baristaene og kundene har gitt oss tilbakemelding på at de ønsker å prøve ut nye ting, så vi har lyst til å gi folk en smak av så mye som mulig før vi kanskje eventuelt havner i en litt mer stødig rytme” sier Talor. Kaffen som er i sirkulasjon for øyeblikket er Columbia Tarqui Cup, El Salvador El Escudo San Juan Bosco, Honduras Intibuca Collective, Ethiopia Anasora Kelloo #2, Kenya Githembe AA, Ethiopia Bokasso, Ethiopia Aricha, Brazil Fazendinha. Kaffebønnene får vi levert av Nordic Approach, som jobber tett med kaffeprodusentene for å sikre den beste kvalitet på bønnene og at kaffebonden får betalt rettferdig lønn for arbeidet.

Vi gleder oss til nye smaksopplevelser med nye kaffesorter kombinert med det dagsferske brødet fra bakeriet vårt!

Foto: Talor Browne