OPPSKRIFT PÅ EPLEKAKA VÅR

Hva er smaken av høst? Vi synes et stykke eplekake fanger høstens nyanser helt optimalt. Den friske lukta og smaken av ferske epler, og den lune følelsen av varme når lufta ute er kald og frisk. Hver høst lager Geir og de andre bakerne i Åpent Bakeri eplekake med epler fra Hardanger. Oppskrifta er det kona til Geir sin bestemor, Bjørn Helene Hansen, som har perfeksjonert. Her har vi tilpasset oppskrifta til hjemmebruk. Bruk gjerne hageepler, nedfallsfrukt fungerer også fint så lenge du vasker dem og skjærer bort det som er stygt. Server kaka med en dæsj pisket krem!

Ingredienser:

6 g vanlijesukker

100 g egg

166 g sukker

133 g hvetemel

10 g bakepulver

100 g smør

250 g skrelte eplebiter

Fremgangsmåte:

1) PIsk vaniljesukker, egg og sukker til eggedosis

2) Sikt og vend inn hvetemel og bakepulver til en smete

3) Smelt og avkjøl smør og tilsett smeten. Hell smeten i en springform og fordel jevnt i formen.

4) Fordel eplebitene oppå smeten og strø med sukker og kanel på toppen

5) Kaken bakes på 180 grader på over og undervarme til den er gyldenbrun på toppen ca. 30 min. Steketiden kommer litt an på størrelsen på springformen og fuktigheten i eplesorten, å steketiden er veiledende. Du kan sjekke om kaken er gjennomstekt ved og stikke en liten kniv i kaken for å se om det henger deig igjen på kniven. Om det gjør det må kaken stå lenger til den er gjennomstekt.

P9180112.jpg
P9180078.jpg