HVETEDEIG - Grunnoppskrift

Ingredienser

800 g hvetemel

1 egg (romtemperatur)

5 dl melk (20 - 22 ºC)

125 g sukker

12 g salt

35 g gjær

115 g usaltet smør (romtemperatur)

smeltet smør eller egg til pensling

Fremgangsmåte

Del smøret opp i terninger. Blant alt i en eltebolle, men hold igjen smøret og litt av melken. Kjør blandingen i en eltemaskin til den slipper bollen, og spe sakte med melken til alt er blandet inn og deigen er smidig og blank. Kjør eltemaskinen på middels hastighet i omtrent 5 minutter.

Bruk laveste hastighet påeltemaskinen når du blander inn smørtegningene. Eltingen er ferdig når smøret er helt innblandet i deigen. Dekk over med plastfilm, og sett deigen til modning i 1 time. Del degen i passende emner, og avpass steketemperatur og -tid til de forskjellige oppskriftene, for eksempel hveteboller.

IMG_6544.jpg