Åpent Kaffebrenneri
Vi kjøpte en Loring S15 Falcon i juni 2019, og det gikk ikke engang seks måneder før vi hadde passert milepælen på 1000 batcher! I dag brenner vi kaffe for hele Åpent Bakeri, ledet an av Tumi og Philip. I 2023 ble Åpent Bakeri eneeier av brenneriet, og navnet ble endret til Åpent Kaffebrenneri. Vi leverer nå kaffe til Åpent Bakeri og Talormade. Ved å brenne vår egen kaffe sørger vi for å ha full kontroll på hele prosessen. Vi sørger for å gjøre cupping av alle våre kaffetyper og forskjellige brennegrader for å være sikre på at kun den beste smaken, høyeste kvaliteten og flotteste profilen går ut til våre utsalg.
Philip
Hver ukedagsmorgen, fra tidlig til sent, brenner Tumi og Philip kaffe. Det er Philip som har hovedansvaret for innkjøp, cupping (smaking) og utsendelse av den ferdige kaffen til våre utsalgssteder.
Philip har vært en del av Åpent Bakeri siden 2014 og har spilt en sentral rolle i selskapets kaffetransformasjon de siste ti årene. Han startet som kaffeansvarlig ved Åpent Bakeri Damplassen, og ble raskt forfremmet til å lede kaffesatsingen for hele kjeden. Drevet av et sterkt ønske om kvalitet og god smak, sørget Philip for at alle ansatte fikk grundig opplæring og en dypere forståelse for kaffe. Gjennom dette arbeidet utviklet han også solid teknisk kompetanse knyttet til både kaffe og utstyr.
I 2023 fikk Philip endelig muligheten til å dedikere seg til sin store lidenskap: kaffebrenning. Siden den gang har han utviklet seg til en kaffesommelier som alltid er på utkikk etter nye smaker, aromaer og kaffe av eksepsjonell kvalitet. Philip har en genuin kjærlighet for kaffeverdenen og alt den har å by på!
