HVETEBOLLER / ROSINBOLLER

Ingredienser

gir 12 store boller

ca. 1 1/2 kg hvetedeig (se hvetedeig grunnoppskrift)

2 ts (4 g) støtt kardemomme

Rosinboller: 300 g rosiner

Fremgangsmåte

Bruk grunnoppskriften for hvetedeig, men tilsett støtt kardemomme (og rosiner) i deigen mot slutten av eltetiden.

Den ferdig modnede deigen tas over på bakebenken. Del deigen inn i 12 emner à omtrent 130 gram.

La emnene få hvile i nye 15 minutter. Legg over plastfolie.

Nå vil deigen være mottakelig for mer håndarbeid. Rundvirkning er enklest hvis emnet får henge litt igjen mot underlaget, så ikke strø for mye mel på bakebenken.

Legg emnene på stekeplate med bakepapir. Legg over bakeklede eller plastfilm. Sett dem på et lunt sted for heving i 45 minutter.

Pensler du med eggeplomme, får du den fineste stekeskorpen.

Boller stekes midt i ovnen ved 200 ºC i 10 - 12 minutter, avhengig av hvor store emner du velger.

Boller er ferdigstekt når de får en fin brunfarge på undersiden og avkjøles på rist.

rosinbolle.jpg